Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
3 SÁVOS HANGSZÍNSZABÁLYOZÓ
Olvasóink értékelése: / 1671
ElégtelenKitűnő 
Írta: Horváth Zoltán   
2014. május 15. csütörtök, 13:43

Sziasztok! Ebben a rövid cikkben egy egyszerű, kevés alkatrészből felépített 3 sávos hangszínszabályozót mutatok be. Mivel a szabályozás nem feszültségváltoztatással történik, így a fokozatok teljesen zajtalanok, nincs sercegés állítás közben. A kapcsolás nem invertáló, összegző műveleti erősítőre épül.

 

 

 

 

Bővebben...
 
DRAWDIO
Olvasóink értékelése: / 1123
ElégtelenKitűnő 
Írta: Józsa Gábor   
2010. február 20. szombat, 10:27

Amikor először láttam a Drawdiót már tudtam, hogy ez a kezdők egy nagy kedvence lesz. Lényegében, ez egy nagyon egyszerű zenés szintetizátor, ami arra használja a ceruzagrafit vezető tulajdonságait, hogy különböző hangokat hozzon létre. Az eredmény egy olyan mókás játék, ami megengedi neked, hogy hangszereket rajzolj bármilyen darab papírra.

 

Bővebben...
 
2X10W-OS ERŐSÍTŐ TDA2009 SEGÍTSÉGÉVEL
Olvasóink értékelése: / 228
ElégtelenKitűnő 
Írta: Józsa Gábor   
2009. november 01. vasárnap, 16:55

Íme, itt egy újabb erősítő TDA IC felhasználásával. Ez egy viszonylag egyszerű és jó teljesítményű kis erősítő, még autóba is tökéletesen felhasználható. Nagy előnye a széles tápfeszültség tartomány (8-24 V között). Viszonylag kevés  alkatrész szükséges a megépítéséhez és jó a hangminősége. Ezt a kapcsolást kezdőknek kifejezetten ajánlom!

 

 

Bővebben...
 
70W-OS ERŐSÍTŐ TDA1562Q SEGÍTSÉGÉVEL
Olvasóink értékelése: / 1072
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2009. április 18. szombat, 20:14

Egy egyszerűen elkészíthető, jó hangminőségű 70W-os erősítő akár autóba is. Előnye, hogy csak 12V (12V-18V) tápfeszültséget igényel. Kevés alkatrész szükséges az összerakásához, így kis helyen is elfér. Viszont nagy hűtésre van szüksége, és a másik hátránya, hogy viszonylag drága egy TDA1562Q IC.

 

 

 

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu