Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
TETSZŐLEGES SZÁMÚ KÓDZÁR
Olvasóink értékelése: / 1931
ElégtelenKitűnő 
Írta: Horváth Zoltán   
2014. március 13. csütörtök, 00:00

Korábban az oldalon már fellelhető volt egy kódzár kapcsolás, abban azonban voltak hibák, illetőleg nem is én publikáltam. Ebben az új, frissített leírásban ismertetem magát az IC-t, a működési elvet, korrigálom a hibákat. A cikk tanulmányozása után gyakorlatilag végtelen számú nyomógombos kódzárat építhetünk.

 

 

 

Bővebben...
 
ARDUINO SEVERINO
Olvasóink értékelése: / 55
ElégtelenKitűnő 
Írta: Józsa Gábor   
2011. február 06. vasárnap, 12:46

Az Arduino egy egyszerű elektronikus áramkörön és egy szoftverfejlesztő környezetén alapuló nyílt physical computing platform. Az Arduino programozási nyelve a Processing-ből kifejlesztett Wiring egyik implementációja. Az Arduino interaktív tárgyak készítésére használható, számtalan kapcsolót vagy szenzort bemenetként olvasva, lámpák, motorok és egyéb kimenetek kimeríthetetlen választékát képes vezérelni.

 

Bővebben...
 
FREKVENCIAMÉRŐ
Olvasóink értékelése: / 1077
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2010. július 18. vasárnap, 09:01

Ebben a cikkben egy nagyszerű frekvenciamérőt mutatok be. Elkészítése nem nehéz, egyszerűségét egy PIC mikrovezérlőnek köszönheti. A méréstartomány 1Hz-től 50MHz-ig terjed. A mért értéket egysoros LCD kijelzőn jeleníti meg, méréstartományát automatikusan megválasztja. A kapcsolás sok helyen felhasználható, de alkalmazható akár kézi műszerként is.

 

 

 

Bővebben...
 
EREDMÉNYJELZŐ
Olvasóink értékelése: / 20
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2010. január 14. csütörtök, 19:57

Egy nagykijelzős eredményjelző a mérkőzésekre, focimeccsekre, sporteseményekre a modern kor elvárásainak megfelelően. Lényegében egy dupla számláló, ami 1-99 / 1-99-ig tud számolni. A kijelző mérete független, bátran változtatható egyéni igények alapján. A kapcsolás lelke két darab PIC16F628A.

 

 

 

Bővebben...
 
PIC PROGRAMOZÁS (ÉGETÉS)
Olvasóink értékelése: / 4968
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2009. augusztus 23. vasárnap, 10:39

Egy megbízható, olcsó, és könnyedén elkészíthető PIC égető soros portra. Az áramkör külső tápegységet igényel, ami lehetővé teszi, hogy minden számítógépről (legyen az akár régebbi vagy újabb típusú) működőképes legyen a kapcsolás. A cikkben továbbá megtudható, hogyan is kezdjünk neki a PIC égetésnek lépésről lépésre.

 

 

 

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu