Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
KÉZI VEZÉRLÉSŰ RGB SZÍNKEVERŐ
Olvasóink értékelése: / 1252
ElégtelenKitűnő 
Írta: Horváth Zoltán   
2011. november 20. vasárnap, 20:28

Ez a kapcsolás közös katódú RGB LED-ekhez készült elsősorban. Meg lehet valósítani külön   kék-zöld-vörös LED-ekkel is, valamint közös anódú RGB LED-ekkel is, de ehhez már kicsit át kell építeni a kapcsolást. Ez egy úgynevezett műkapcsolás, azaz nem minden alkatrész feltétlenül szükséges az összeállításához. A kapcsolás funkcionalitása a színkeverésben merül ki: 3 darab potméterrel 9 jól megkülönböztethető színt, valamint kisszáz más árnyalat keverhető ki.

 

 

Bővebben...
 
DISCO LITEZ 8 LED-DEL WINAMP-HOZ
Olvasóink értékelése: / 48
ElégtelenKitűnő 
Írta: Horváth Zoltán   
2010. július 15. csütörtök, 20:42

Egy egyszerű és nagyszerű kapcsolást szeretnék veletek megosztani. Mondhatni, hogy fillérekből megépíthető és a minősége megközelíti a gyári gépek teljesítményét! Az oldalon már találhattatok egy hasonló kapcsolást, ez abban különbözik, hogy csak 8 db vezérelhető kimenetet fogunk használni. A kimeneteken bármit kapcsolgathatunk, én személy szerint LED-eket. A kapcsolás büszkén megállja a helyét kisebb-nagyobb házibulikban is. A kimeneteket 2 féle képen lehet majd szabályozni: automatikusan és manuálisan.

 

Bővebben...
 
KIVEZÉRLÉSJELZŐ KICSIT MÁSHOGY
Olvasóink értékelése: / 56
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2008. december 22. hétfő, 10:45

Kivezérlésjelző sokféle módban, kivitelben megtalálható és mivel egyik cikkünkben a nagy méretekre törekedtünk, így elhatároztam, hogy én megépítem az egészet miniatűrben. Célom az volt, hogy egy 9V-os elem oldalára elférjen az egész berendezés, ami lehetséges is lett volna, azonban a különböző csatlakozók és az smd-ben nem kapható alkatrészek miatt picit nagyobbra sikerült. Aki szereti a kihívásokat, vagy csak jobban meg szeretne ismerkedni az SMD technológiával, annak ajánlom az elkészítését.

 

Bővebben...
 
LED-ES KIVEZÉRLÉSJELZŐ
Olvasóink értékelése: / 5486
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2008. december 12. péntek, 18:06

A cikkben, egy tranzisztoros, több LED-es kivezérlésjelzőt mutatok be. Esetemben, ez egy nagy, kb másfél méteres lécre lett felszerelve, persze lehet bármilyen nagy, vagy kicsi. A kivezérlésjelző könnyen megépíthető, nem igényel különösebben nagy szaktudást. A részletekre viszont érdemes figyelni, hogy megépítése után gyönyörködhessünk benne.

 

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu