Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
Híreink:
Először repült a világ legfurább repülőgépe
2010. április 10. szombat, 16:08

Végrehajtotta első nagyobb tesztrepülését a Solar Impulse elnevezésű, teljes egészében napenergiával hajtott repülőgép prototípusa. A 61 méter szárnyfesztávolságú - mely egy utasszállító repülőgépével vetekszik - gép tömege mindössze egy autóé (1500 kg), mert sárkányszerkezete kompozitanyagokból készült. Szárnyát napelemcellák borítják, ezek látják el energiával a négy villanymotort (sötétben akkumulátorokat használ majd).

 

 

Bővebben...
 
Bemutatják a memrisztort
2010. április 09. péntek, 19:33

A Hewlett-Packard tudósai bemutatták azokat a miniatűr kapcsolókat, amelyek átvehetik a processzorokban jelenleg használt tranzisztorok helyét. Kipróbálták, megbízhatóan működik. Negyven évvel ezelőtt megjósolták, hogy léteznie kell egy passzív áramköri elemnek, amely megjegyzi a rajta áthaladó áram erősségét és átfolyási irányát. Ezt a memory resistor szavak összevonásával memrisztornak nevezték el.

 

 

 

 

Bővebben...
 
Épületnyi akkumulátort épített egy texasi kisváros
2010. április 07. szerda, 19:24

A texasi Presidios városkának régi problémája, hogy mindössze egyetlen, 1948-ban épített villamos távvezeték köti össze az USA elektromos hálózatával. Az idősödő vezeték hibái miatt gyakoriak az áramkimaradások, és ha egyszer végleg felmondaná a szolgálatot, a település teljesen áram nélkül maradna, ezért döntöttek úgy, hogy építenek maguknak egy hatalmas elemet, szükség esetére.

 

 

 

 

Bővebben...
 
Sorkapcsok NYÁK-ba
2009. augusztus 05. szerda, 09:41

A WAGO a vezetékek összekötéséhez használt sorkapcsai mellett NYÁK-ba ültethető típusokat is gyárt.Az 1977-ben szabadalmaztatott és azóta is folyamatosan bizonyító Cage Clamp csavar nélküli vezeték rögzítő rendszer ezen típusokban is megállja a helyét. Gyors, megbízható és időtálló összeköttetést biztosít a NYÁK-hoz csatlakoztatni kívánt vezetékekhez.Típustól függően merőlegesen, döntve vagy párhuzamosan csatlakoztathatóak a vezetékek.

 

 

 

 

Bővebben...
 
Hammond műszerdobozok
2009. augusztus 01. szombat, 20:54

A Hammond műszerdobozok gyártója az év elején új, kedvező árú, ABS anyagból készült műszerdoboz családokkal bővítette kínálatát.

RL sorozat – műanyag, ABS anyagú műszerdobozok füllel. Két részből állnak, melyeket M3-as csavarokkal lehet összefogatni ( csavarok a dobozokkal együtt szállítva A műszerdobozok védettsége IP54. Világos szürke színben 80x60x30mm mérettől 200x150x100mm méretig gyártva.

RM sorozat – műanyag, ABS anyagú műszerdobozok. Négy reszből állnak, melyekből a felső és alsó rész M3-as csavarokkal fogatható össze ( csavarok a dobozokkal együtt szállítva), míg az előlap és a hátlap az összecsavarozott részek közé van helyezve. A műszerdobozok védettsége IP43. Világos szürke színben 130x100x50mm mérettől 250x180x100mm méretig gyártva.

Bővebben...
 
OLED "villanykörte"
2009. május 25. hétfő, 07:56

Kutatók a fénycsövek hatékonyságával világító fehér, organikus fénykibocsátó diódákat (OLED) mutattak be. Az eredmény egy lépéssel közelebb viheti az OLED-eket, hogy a jövő egyik alkalmazható fényforrásaként tekintsünk rájuk, melyek sík kivitelük miatt különösen csábítóak lehetnek az építészek számára.

Az eszköz egyik nagy korlátja a kék fény kibocsátó részének limitált, mindössze néhány órás élettartama, azonban már javában folynak az új kék fény-kibocsátó anyagok fejlesztései.

Az elmúlt években rohamos fejlődésen ment át az OLED technika, így egyre gyakrabban találkozhatunk az üzletekben a különböző OLED kijelzővel ellátott berendezésekkel, nem csak a kisebb hordozható eszközöknél, de a nagy televízióknál is elérhető már a megoldás. Bár a világításhoz használandó technológia nagy részben megegyezne a képernyőkével, a világításnál a kulcsszó a hatékonyság, amivel az OLED nem rendelkezett, egészen mostanáig.

Bővebben...
 
Automata mérőtoll
2009. május 09. szombat, 09:22

A VA505B mérőkészülék az SMD kivitelű kondenzátorok, ellenállások és diódák gyors és pontos mérését teszi lehetővé. A kialakításának köszönhetően kézzel is könnyedén elvégezhető az alkatrészek mérése. Nem csak a méréshatárt választja meg automatikusan, de a mért alkatrész szerint a mérési funkciót is. Automatikusan érzékeli, hogy a mérni kívánt alkatrész ellenállás, kondenzátor vagy dióda (AUTO-SCAN). A készülék manuális módba is átkapcsolható.

 

 

 

Bővebben...
 
KYOCERA napelemek
2009. április 20. hétfő, 14:15
A KYOCERA polikristályos napelem moduljai magas minőséget képviselnek. Az új antireflexiós felületi rétegnek és a belső struktúrának köszönhetően effektivitásuk rendkívül magas, 16%-os értéket ér el. A napelem cellák eloxált alumínium keretben, edzett üveg alatt helyezkednek el. Ezzel biztosított a nagy ellenállóságuk a környezeti hatásokkal szemben, a strukturális merevség és a könnyű szerelhetőség. A KYOCERA napelem modulok felhasználhatóak az iparban, háztartásokban vagy a természetben, mint alternatív vagy mint tartalék energiaforrások.
 
«ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 4

Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu