Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
Transzformátorok kapcsolóüzemű tápegységekbe
2009. április 04. szombat, 14:33

A Myrra cég 1924 óta a transzformátorok és induktivitások számtalan változatát gyártja. A gyár a 300 dolgozójával napjainkra Európa egyik legjelentősebb NYÁK-transzformátor gyártójává nőtte ki magát. Teljesen automatizált gyártósorain évente néhány millió különböző méretű és kivitelű transzformátor gyártása történik. Közéjük tartoznak a 74000 sorozat egyre nagyobb mennyiségben gyártott transzformátorai is, melyek kapcsolóüzemű tápegységekben való felhasználásra alkalmasak.

A transzformátorokhoz a vezérlő áramkörön kívül (mely a teljesítmény fokozatot is tartalmazza) szinte csak minimális mennyiségű alkatrészt szükséges használni. A kis veszteségű transzformátorokkal és a modern technológiával gyártott, fejlett vezérlő áramkörökkel nagy hatásfokú és kis nyugalmi áram felvételű kapcsolóüzemű tápegységek építhetőek.

Az alábbi táblázat az egyes típusok főbb paramétereit és az azokhoz a gyártó által ajánlott vezérlő áramköröket tartalmazza. 

 

 

Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu