Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
Épületnyi akkumulátort épített egy texasi kisváros
2010. április 07. szerda, 19:24

A texasi Presidios városkának régi problémája, hogy mindössze egyetlen, 1948-ban épített villamos távvezeték köti össze az USA elektromos hálózatával. Az idősödő vezeték hibái miatt gyakoriak az áramkimaradások, és ha egyszer végleg felmondaná a szolgálatot, a település teljesen áram nélkül maradna, ezért döntöttek úgy, hogy építenek maguknak egy hatalmas elemet, szükség esetére.

 

 

 

 

Az épület nagyságú elemet április elején helyezték üzembe. A szerkezet legfeljebb nyolc órán keresztül szolgáltat négy megawatt energiát, ami Calvin Crowder, az állam energiaszolgáltató vállalatának elnöke szerint megegyezik a város legforgalmasabb órákban mért energiszükségletével. Mielőtt ehhez a megoldáshoz folyamodtak volna, a városka kötött egy megegyezést a mexikói kormánnyal is, ami szerint áramkimaradás esetén rákapcsolódhatnak a mexikói hálózatra, ez azonban időigényes folyamat és egy időre áram nélkül hagyja a lakosokat.

Hasonlóan nagyméterű nátrium-kén akkumulátorok, amelyek kisebb változatait egyébként elektromos autók áramforrásaként is alkalmazzák, már több amerikai nagyvállalatnál is működnek. Ezekkel általában a hálózat költséges fejlesztését váltják ki vagy az új távvezetékek építése helyett alkalmazzák őket. Az akkumulátorokat a japán NGK Insulators cég gyártja.

 

 

A texasi energiaszolgáltató vállalat támogatta az óriási elem megépítését, amelynek költsége 25 millió dollár körül volt. A vállalat ugyancsak vállalta, hogy 2012-re épít egy új, hatvan kilométeres távvezetéket, amely elláthatja Presidio városát. Ennek költsége mintegy 44 millió dollár lesz a becslések szerint. Crowder elmondása szerint ez a mostani beruházás különleges vállalkozásnak minősül, és alkalmas arra, hogy adatokkal szolgálhasson a zöld energia gazdaságos tárolásával és felhasználásával kapcsolatban is.

Forrás: index.hu

 

Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu