Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
Először repült a világ legfurább repülőgépe
2010. április 10. szombat, 16:08

Végrehajtotta első nagyobb tesztrepülését a Solar Impulse elnevezésű, teljes egészében napenergiával hajtott repülőgép prototípusa. A 61 méter szárnyfesztávolságú - mely egy utasszállító repülőgépével vetekszik - gép tömege mindössze egy autóé (1500 kg), mert sárkányszerkezete kompozitanyagokból készült. Szárnyát napelemcellák borítják, ezek látják el energiával a négy villanymotort (sötétben akkumulátorokat használ majd).

 

 

A tesztrepülés során a szokatlan szerkezetű gép aerodinamikai tulajdonságait vizsgálták, és a szimulációk után most a valóságban is kiderült, hogy képes a repülésre. Simán zajlott a felszállás és a landolás is.

Az éjjeli próbákat az év vége felé tervezik. Ezután egy új gépet építenek, és 2012-ben szeretnék vele átrepülni az Atlanti-óceánt. Az egyik pilóta a hőlégballonos repülésről híres Bertrand Piccard lesz.

 

 

Forrás: origo.hu

 

Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu