Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
DIGITÁLIS HŐMÉRŐ
Olvasóink értékelése: / 60
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2009. február 27. péntek, 10:23

Egy SMD kivitelű digitális hőmérő, LCD kijelzővel kerül fel az összerakási listámra a minap. A mérő elkészítésénél sok kis babramunkára kell számítani, ezért inkább haladóknak ajánlom. A vezérlést egy ICL7136 IC végzi, amiért még fizetni se kell, mivel ingyen meg lehet rendelni. A hőmérő mérési tartománya -20 és + 150 °C között van. Kicsi méretei és alacsony fogyasztása miatt praktikus. Bárhol felhasználható, akár otthoni célokra, autóba, számítógépben vagy még számos más helyen. Nagyméretű kijelzőjét messziről is könnyen leolvashatjuk.

 

Bővebben...
 
HŐKAPCSOLÓ TERMISZTORRAL
Olvasóink értékelése: / 254
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2008. december 30. kedd, 11:16

A cikkemben egy hőkapcsolót fogok bemutatni. A kapcsolás érzékelője, egy 10K termisztor. Egy 555-ös IC-vel felépített multivibrátor fog meghajtani egy kis piezzot és zavaró hangot ad ki, hogy ezzel felhívja a figyelmünket a termisztor túlmelegedésére, azaz hogy a helységben ahol el van helyezve nagy a forróság.

 

 

 

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu