Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
ELEKTRONIKUS INDEXRELÉ MOTORHOZ
Olvasóink értékelése: / 5610
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2009. május 26. kedd, 13:46

Elegetek van már a mechanikus indexrelé okozta instabil villogásból? Itt a megoldás. Egy elektronikus, 6V-os, stabil villogású indexrelé. Könnyen elkészíthető, kevés alkatrészt igényel. Terhelhetősége természetesen a relétől függ, és bármilyen is legyen a terhelés, a villogás stabil lesz. Jól alkalmazható motoroknál. Én például egy Simsonhoz készítettem.

 

 

Bővebben...
 
OLCSÓ AKKUŐR AUTÓBA
Olvasóink értékelése: / 74
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2009. január 23. péntek, 15:32

Ez az egyszerű és olcsó kapcsolás sok kellemetlen problémától megszabadíthat minket. Az akkumulátor őrrel rendszeresen ellenőrizhetjük az akkumulátor feszültségét, amiből következtetni tudunk, hogy szükség van-e esetleg feltölteni azt. Jelen esetben ez a kapcsolás autó akkura van beállítva (10,5V-tól 15V-ig), de pár ellenállás cseréjével bármilyen más feszültségre is használható. A gyors ellenőrzéshez még a motorházat se kell felnyitnunk, ugyanis szivargyújtó csatlakozóval a kabinból is megtehető ez. Kis méreteivel szinte bárhol elfér.

 

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu