Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
DISCOLITEZ 32 DELUXE
Olvasóink értékelése: / 173
ElégtelenKitűnő 
Írta: Józsa Gábor   
2010. április 24. szombat, 00:00

Az áramkör lényegében a számítógép párhuzamos portján (LPT – nyomtatóportján) keresztül összesen 32db vezérelhető kimenetet hoz létre. Ezt a 32db vezérelhető kimenetet bármilyen formában fel lehet használni. Az általam elkészített áramkörrel 32db LED-et vezérlek egy a Winamp-hoz írt DiscoLitez plugin segítségével.

 

 

Bővebben...
 
OLCSÓ LÉZERSHOW HÁZILAG
Olvasóink értékelése: / 1310
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2010. január 29. péntek, 11:25

Ebben a cikkben egy nagyon egyszerű lézershow kerül bemutatásra. A vezérlést egy PIC végzi, ennek köszönhetően a kapcsolás egyszerű. Választhatunk automatikus és manuális üzemmód között. Generálhatjuk az alakzatokat kézzel (3 potenciométer segítségével), vagy rábízhatjuk a vezérlőre. Ilyenkor az alakzatok folyamatosan változnak véletlenszerűen. A szerkezet elkészítése nem igényel különleges eszközöket, mivel 3 tükör segítségével vannak az alakzatok előállítva. Látványos eleme lehet egy bulinak, de azok számára is ajánlom, akik szeretnek a  fénnyel játszani.

 

Bővebben...
 
LED MÁTRIX
Olvasóink értékelése: / 309
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2009. november 03. kedd, 11:36

384 LED-ből álló LED mátrix kerül bemutatásra, ami 48 oszlopból és 8 sorból áll. Az áramkör kétfajta szöveg kiírására képes, kezeli az ASCII táblázat összes karakterét. Maximum 128 karaktert tudunk vele egyszerre kiíratni, amit futó szöveg formájában láthatunk. Változtatni PC soros portján keresztül tudjuk. Ez egy kiváló projekt azoknak akik szeretnek a fénnyel játszani, látványos dolgokat építeni.

Frissítve!

 

Bővebben...
 
PROPELLER CLOCK
Olvasóink értékelése: / 6439
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2008. november 05. szerda, 17:13

Ebben a cikkben egy nagyon látványos, de annál összetettebb berendezés leirását illetve megépitésének menetét irom le. Az ötlet eredetileg nem az enyén, valamint a neten sok máshol találsz róla információkat. Az óra lényege, hogy egy sorban 18 darab fényt kibocsátó diódát helyezünk, majd másodpercenként 15-20-szor megforgatunk. A led diódák nagyon pontos időzités alapján egy bizonyos helyen egy nagyon kis időre felvillannak, ezzel elérhető, hogy az emberi szem tehetetlenségét kihasználva, álló képet lássunk a levegőben.

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu