Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
NYÁK KÉSZÍTÉS FILCCEL ÉS INDIGÓPAPÍRRAL
Olvasóink értékelése: / 116
ElégtelenKitűnő 
Írta: Józsa Gábor   
2009. november 12. csütörtök, 15:09

Itt egy újabb módja a NYÁK (Nyomtatott ÁramKör) készítésének, amely a sima FILCCEL készült  társának a finomítása. Annyi a különbség, hogy itt nem csak egyszerűen szabad kézzel rajzoljuk  meg a vezetősávokat, hanem egy INDIGÓ segítségével átrajzoljuk a nyákrajz körvonalait a  panelra. Az eljárás egyszerű, ajánlom a kezdőbbeknek, de a precizitás itt is fontos szerepet játszik.

 

 

 

Bővebben...
 
FOTÓTECHNIKÁS NYÁK KÉSZÍTÉS
Olvasóink értékelése: / 56
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2009. február 01. vasárnap, 13:23

Fototechnikai eljárással meglehetősen jó minőségű nyáklapot lehet előállítani, szinte már tökéleteset. Nem kell hozzá kézügyesség, nem kell nekünk az egészet megrajzolni, mindezt elvégzi helyettünk az UV fény. Ez a technológia akkor ajánlott, amikor nagyon precíz nyákot készítünk, vagy ha SMD alkatrészekkel lesz az áramkör felépítve. Az eljárás hátránya, hogy szükség van UV fény forrásra (levilágító), valamint többféle vegyi anyagra is.

 

Bővebben...
 
NYÁK KÉSZITÉS VASALÁSSAL
Olvasóink értékelése: / 3899
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2009. január 24. szombat, 12:18

Többféle módja van, a nyákkészítésnek, ebben a cikkben a vasalós technikát mutatom be. Mindenképpen szükség lesz egy lézernyomtatóra, amivel fényes felületű papírra nyomtatunk, majd ezt rávasaljuk a nyákra, és kimaratjuk. Érdemes türelmesen kitapasztalni, hogy milyen módon érhető el a kellő minőség.

 

 

 

Bővebben...
 
NYÁK KÉSZITÉS FILCCEL
Olvasóink értékelése: / 71
ElégtelenKitűnő 
Írta: Jecko Dániel   
2008. december 20. szombat, 19:20

Nyák (Nyomtatott ÁramKör)  készítésének többféle módja is van. Karcolós, filces, vasalásos, UV levilágítós és  talán még van egy pár. A karcolósról nincs mit leírnom, de a filcesnél van azért egy pár tippem, trükköm. Főleg kezdőknek ajánlom a cikket, akik először készítenének filces megoldással nyákot.

 

 

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu