Elektronikai szakportal- minden ami elektronikai. programok, elektronikai programok, elektronikai segedprogramok, elektronikus programok, hangfalak, hangfaltervezes, hangfaltervezo, hangfaltervek, kapcsolasok, kapcsolasok, kapcsolas, elektronikai kapcsolas, kapcsolas, kapcsolasi rajzok, kapcsolasi rajzok, bekotesek, kapcsolasi rajz gyujtemeny, bekotesi rajzok, forum, elektronikai forum, elektronikai szakforum, szakforum, cikkek, elektronikai cikkek, elektronikus cikkek, elektronikai leirasok, hirek, elektonikai hirek, hirek az elektronika vilagabol, elektronikai hirek
1,5V-os tápegység LM317 segítségével
Olvasóink értékelése: / 56
ElégtelenKitűnő 
Írta: Józsa Gábor   
2011. június 11. szombat, 11:08

Az áramkör segítségével stabil 1,5V-os feszültséget tudunk, előállítani legyen szó váltakozó vagy egyenáramról. A kapcsolás lelke egy szabályozható stabilizátor IC (LM317). Ennek az integrált áramkörnek köszönhetően nagyon egyszerűen és könnyen megépíthető a kapcsolás, így tökéletesen alkalmas például egy MP3 lejátszó működtetéséhez.

 

 

Bővebben...
 
EGYSZERŰ, SZABÁLYOZHATÓ DC TÁPEGYSÉG
Olvasóink értékelése: / 1218
ElégtelenKitűnő 
Írta: Regényi Dávid   
2010. április 05. hétfő, 16:50

Ebben a cikkben ismertetek veletek egy bárki által könnyedén megépíthető, DC tápegységet, amely 1.2V-25V-ig képes szabályozni, 3A-es áramfelvétel mellett. A legtöbb elektronikával foglalkozó embernek szüksége van előbb vagy utóbb, de inkább előbb egy tápegységre, amely képes éleszteni különféle tesztáramköröket.

 

 

 

Bővebben...
 
LABOR TÁPEGYSÉG
Olvasóink értékelése: / 6895
ElégtelenKitűnő 
Írta: Administrator   
2009. február 06. péntek, 10:41

Labor tápegység mindenképpen fontos azok számára, akik nap mint nap különböző berendezéseket próbálnak, tesztelnek, különböző feszültségekről. Ez a tápegység 0V-tól 24V-ig biztosít stabil feszültséget, ami az egyengeáramú elektronikában nagyon elterjedt. A tápegység árama maximálisan 5A-ig szabályozható. Nagy előnye a pontosan állítható feszültség és áramkorlát mellett, hogy tartalmaz még rövidzár védelmet is, ami meghibásodott berendezések vizsgálatánál mindenképpen fontos. A tápegység tökéletesen megfelel hobbi áramkörök tesztelésére is.

Bővebben...
 


Rólunk. | .Impresszum. | .Használati feltételek. | .Kapcsolat. | .Támogatónk a SzerverPlex.hu